Wat is toeristenbelasting?

Gewijzigd op 28 Jun 2024

Toeristenbelasting, ook wel klimaat- of verblijfsbelasting genoemd, is een lokale belasting die vaak wordt geheven op toeristen die in een bepaald gebied verblijven. Het bedrag wordt bepaald door de lokale autoriteiten.


De toeristenbelasting dient als een bijdrage aan de kosten van openbare voorzieningen en diensten die door toeristen worden gebruikt, zoals infrastructuur, schoonmaakdiensten, culturele evenementen of toeristische promotie. De tarieven en regels met betrekking tot toeristenbelasting kunnen variëren afhankelijk van het soort accommodatie en het aantal sterren.


De hoogte van dit bedrag vind je bij de beschrijving van de accommodatie en de kosten betaal je ter plaatse. Eliza was here wordt niet altijd geïnformeerd over wijzigingen in de hoogte van de toeristenbelasting. De prijzen op onze website zijn ook onder voorbehoud.


Griekenland heeft per 1 januari 2024 de toeristenbelasting gewijzigd naar 'Climate Resilience Tax'. Hiermee zullen herstelwerkzaamheden bekostigd worden die noodzakelijk zijn als gevolg van de bosbranden en overstromingen in 2023. De kosten zijn afhankelijk van het soort accommodatie en het aantal sterren en dienen ter plaatse te worden betaald.

Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren

Vragen over hetzelfde onderwerp

Gerelateerde vragen

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?

WhatsApp of bel ons!

WhatsApp ons op het nummer +31102700820. Je kunt ons op hetzelfde nummer ook bellen, houd dan rekening met langere wachttijden.


Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 09:00-18:00

Zaterdag: 10:00-17:00

Zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Social Media

Stel jouw vraag via een DM op onze socials en tijdens openingstijden beantwoorden wij jouw bericht.


Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 09:00-18:00

Zaterdag: 10:00-17:00

Zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Stuur ons een mail

Je helpt ons om jouw mail te sturen via ons contactformulier. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd, afhankelijk van de drukte.