Kan ik een huurauto inleveren op een andere bestemming dan waar ik hem ophaal?

Gewijzigd op 17 Aug 2023

Het inleveren van de huurauto op een andere bestemming dan waar je deze op hebt gehaald is geen standaard constructie die wij je aan kunnen bieden. Wel kunnen we de mogelijkheden en bijbehorende kosten voor je nagaan bij onze autohuurpartner Sunny Cars. Indien je hier interesse in hebt kun je contact met ons opnemen.

Overweeg je een rondreis bij ons te boeken waarbij je verschillende bestemmingen combineert en eindigt op een andere bestemming dan waar je bent gestart? Dan is het goed om rekening te houden met het volgende:
Het is bij ons enkel mogelijk om de vakantie te boeken met een standaard constructie wat betreft de huurauto. Pas na het maken van de boeking kunnen we op aanvraag een andere autohuurconstructie voor je boeken.

Standaard constructie: één huurauto per eiland – ophalen/inleveren op de luchthaven van de bijbehorende bestemming
Bij het boeken van een combinatiereis ga je akkoord met de standaard autohuurconstructie die wij jou kunnen aanbieden. Dit houdt in dat wij jou één huurauto per bestemming kunnen aanbieden. De huurauto haal je op en lever je in op de bijbehorende luchthavens van de afzonderlijke bestemmingen. De standaard huurauto klasse Small is hierbij inbegrepen. Na boeking controleren wij of de gekozen auto beschikbaar is. Als dit niet het geval is, proberen wij een passend alternatief te bieden. Het kan voorkomen dat er geen huurauto meer beschikbaar is. In beide gevallen nemen wij contact met je op om de opties te bespreken.

Voordeel:
Het is bij deze constructie fijn dat je de zekerheid hebt van de prijs van de reis, omdat wij weten wat de kosten zijn van de auto’s op iedere bestemming. De standaard klasse Small kunnen wij daarbij altijd bevestigen, een andere klasse auto is op aanvraag.

Let op:
Je dient zelf de transfers van de luchthaven naar de haven en vice versa te regelen, net als de ferry overtocht van het ene naar het andere eiland.

Mocht je voor deze constructie willen gaan dan horen we graag hoe laat je de 1e huurauto wilt inleveren op de luchthaven van de eerste bestemming en hoe laat je de 2e huurauto wilt ophalen op de luchthaven van de volgende bestemming. Zonder deze informatie kunnen wij geen huurauto bevestigen.

Afwijkende constructie: één huurauto voor de gehele periode – ophalen op de luchthaven van bestemming waar de vakantie start en inleveren op de luchthaven van bestemming waar de vakantie eindigt
Wanneer je er voor kiest om na het plaatsen van de boeking deze constructie aan te vragen dan gaan wij voor je na of het ophalen van de auto op de luchthaven waar de vakantie start en het inleveren van de auto op de luchthaven waar de vakantie eindigt mogelijk is bij de lokale autoverhuurder(s).

Voordeel:
Je kunt de gehele periode gebruik maken van dezelfde huurauto en dit zorgt er voor dat je geen transfer van de luchthaven naar de haven en vice versa hoeft te regelen.

Let op:
Mocht de autoverhuurder je een mogelijkheid kunnen bieden voor deze constructie, dan kan het zijn dat hier meerkosten aan verbonden zijn en het nodig is om een autoverzekering voor op de ferry/de volgende bestemming af te sluiten. Hoe hoog de meerkosten kunnen zijn, weten wij op voorhand niet. Wel kan dit oplopen tot in de honderden euro’s. Enige tijd na boeking kunnen wij je dus pas duidelijkheid geven over de mogelijkheden en uiteindelijke kosten van deze aanvraag.

Je dient zelf een ferry overtocht van de ene naar de andere bestemming te regelen.
Er bestaat een mogelijkheid dat de aanvraag voor deze constructie niet geaccepteerd wordt door de autoverhuurder. We draaien de aanvraag dan weer terug naar de standaard constructie. Ook hierbij geldt dat we de gewenste ophaal- en inlevertijd willen ontvangen, want zonder deze informatie kunnen wij geen huurauto bevestigen.


Was dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen
CAPTCHA-verificatie is vereist.

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren

Vragen over hetzelfde onderwerp

Gerelateerde vragen

Heb jij jouw antwoord niet gevonden?

WhatsApp of bel ons!

WhatsApp ons op het nummer +31102700820. Je kunt ons op hetzelfde nummer ook bellen, houd dan rekening met langere wachttijden.


Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 09:00-18:00

Zaterdag: 10:00-17:00

Zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Social Media

Stel jouw vraag via een DM op onze socials en tijdens openingstijden beantwoorden wij jouw bericht.


Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag: 09:00-18:00

Zaterdag: 10:00-17:00

Zondag: gesloten


Bekijk afwijkende openingstijden

Stuur ons een mail

Je helpt ons om jouw mail te sturen via ons contactformulier. Houd rekening met enkele dagen verwerkingstijd, afhankelijk van de drukte.